In FB Återbruka Mera!

FB Återbruka Mera! gruppen


Facebook gruppen Återbruka Mera

Under vintern år 2009 startade jag, AnneSofie Ampén, med Slöjdmagasinet min FB gruppen Återbruka Mera. Det växte sakta och när den passerat 5000 medlemmar så hände något när en medlem la upp ett inlägg  där hon sytt en klänning av ett påslakan. Gruppen växten explosionsartat och har tills i augusti 2017 fått över 265 000 medlemmar.

De fastnålade reglerna överst i gruppen fanns inledningsvis överhuvudtaget inte men för att kunna hålla ordning i gruppen så behövdes regler och att de följs. Det som är unikt för gruppen Återbruka Mera är några utmärkande saker: Vi ger varandra enbart positiva tillrop och uppmuntrande ord, alla negativa kommentarer tar bort. Även #/delningar/länkar tas bort. Många upplever det som skönt att få slippa all negativitet som förekommer på FB.

Återbruket som presenteras i Återbruka Mera inspirerar otal till eget skapande. Det finns också många journalister som är medlemmar och de hämtar material till artiklar för: tidningar, magasin, bloggar, bokutgivningar med flera.

Artiklar om FB gruppen Återbruka Mera

200 000 gillar grupp med tuffa hobbyidéer 2014-21-05

Publicerad 2014-05-21 Expressen


Uppmärksammade inlägg från FB gruppen Återbruka Mera

FB Återbruka Mera Tråk-Bingo!

Publicerad 2017-07-08 Aftonbladet

0